Notice: Constant db_nume already defined in /home/ajvpsms/public_html/includes/mysql_conect.php on line 2

Notice: Constant db_parola already defined in /home/ajvpsms/public_html/includes/mysql_conect.php on line 3

Notice: Constant db_host already defined in /home/ajvpsms/public_html/includes/mysql_conect.php on line 4

Notice: Constant db_user already defined in /home/ajvpsms/public_html/includes/mysql_conect.php on line 5

Anunturi AJVPS


Notice: Undefined variable: link in /home/ajvpsms/public_html/anunt.php on line 85

Notice: Undefined variable: title in /home/ajvpsms/public_html/anunt.php on line 85

REGULAMENT
de organizare a concursului privat al A.J.V.P.S. Mures – stilul stationar-Categoria seniori

Art.1 La concursul de pescuit sportiv stationar pot participa numai membri pescari ai AJVPS Mures si ai asociatiilor afiliate la AGVPS din Romania.
Art.2 Membri asociatiilor afiliate la AGVPS din Romania vor face dovada achitarii unei cotizatii pe anul in curs la AJVPS Mures.
Art.3 Pescarii care in anul anterior sau in anul in curs au primit sanctiuni ca urmare a incalcarii prevederilor legale sau regulamentare privind pescuitul, nu au dreptul de participare.
Art.4 Concursul va fi condus de catre un “juriu” care va asigura buna desfasurare a evenimentului, cu respectarea conditiilor din prezentul regulament. In cazul aparitiei unor reclamatii/contestatii “juriul” va judeca si solutiona cazurile.
Art.5 Juriul va fi compus din: presedinte, vicepresedinte, secretar. Persoanele din juriu se vor ocupa de arbitrajul concursului si de intocmirea tuturor documentelor necesare din timpul desfasurarii evenimentului.
Art.6 Standurile de pescuit vor avea lungimea de minimum 7 metri si maximum 20 metri. Lungimea standurilor va fi stabilita de catre juriu. Standurile vor fi numerotate.
Art.7 Inaintea inceperii concursului se va organiza o “sedinta tehnica” la care sunt obligati sa participe toti concurentii. Sedinta se va desfasura in intervalul orar 08:00-08:20. In cadrul sedintei se va intocmi lista cu prezenta, se vor prezenta persoanele din juriu si programul concursului, se vor verifica carnetele de pescari vizate si se va efectua un instructaj pentru prevenirea accidentelor.
Art.8 Concursul se va desfasura intr-o singura mansa de 4 ore.
Art.9 Tragerea la sorti pentru stabilirea standurilor se va efectua inainte de inceperea propriu-zisa a concursului compus din “perioada de pregatire”, “perioada de nadire grea” si “perioada destinata pescuitului”, aceasta fiind in intervalul orar 08:20-08:40.
Art.10 Dupa tragerea la sorti concurentii se vor deplasa catre standuri, vor depune tot echipamentul de concurs nemontat in interiorul standului si vor astepta primul semnal sonor al juriului pentru startul perioadei de pregatire.
Art.11 Perioada de pregatire va avea o durata de 40 minute incepand de la primul semnal al juriului, in intervalul orar 08:40-09:20.
Art.12 In timpul perioadei de pregatire este interzisa:
a) iesirea din stand fara acordul unui membru din juriu si fara motive intemeiate;
b) primirea oricarui fel de ajutor in pregatire de la orice persoana;
c) practicarea pescuitului;
d) nadirea directa sau orice alta actiune care conduce la ajungerea nadei in apa;
e) deranjarea vecinilor de stand;
Art.13 La sfarsitul perioadei de pregatire, la al doilea semnal sonor al juriului se anunta inceputul perioadei destinata nadirii grele.
Art.14 Perioada de nadire grea are o durata de 10 minute, in intervalul orar 09:20-09:30.
Art.15 Cantitatea de nada maxim permisa este 17 litri.
Art.16 Este interzisa nadirea in standurile vecinilor, deasemenea este interzis pescuitul pe perioada nadirii.
Art.17 Sfarsitul perioadei de nadire grea si startul perioadei destinate pescuitului se va anunta de catre juriu prin al treilea semnal sonor.
Art.18 Perioada destinata pescuitului se va desfasura in intervalul orar 09:30-13:30.
Art.19 In vederea pescuitului, concurentul are dreptul sa desfaca un numar nelimitat de undite, dar sa pescuiasca numai cu una, tinuta in mana, pe care o poate schimba ori de cate ori doreste.
Art.20 Pescuitul se poate efectua cu undita tip varga, bolognesa, rubeziana si match.
Art.21 Concurentii pot folosi suporti pentru unditele de pescuit, dar numai pentru o scurta perioada in vederea nadirii de intretinere.
Art.22 Nadirea de intretinere reprezinta cantitatea de nada ce se poate cuprinde si forma doar intr-o singura mana, fara a folosi alte parti ale corpului sau marginile/fundul bacului in care se tine nada. Bulgarii pentru nadirea de intretinere nu pot fi facuti inaintea inceperii perioadei destinate pescuitului.
Art.23 In cazul nadirii de intretinere cu viermi colat cantitatea de nadit va fi luata cu o singura mana si numai dupa aceea bulgarele poate fi confectionat cu doua maini.
Art.24 Concurentii au dreptul sa foloseasca numai momeli de origine naturala, deasemenea momeala va fi obligatoriu intepata de carlig.
Art.25 Capturile vor fi pastrate in juvelnice cu plasa fina si dimensiunile minime de 2,5 metri lungime, diametrul de minimum 40 cm si cu ochiuri foarte mici.
Art.26 Pe perioada concursului este interzisa intrarea in apa.
Art.27 Este interzis pescuitul in standul vecinilor.
Art.28 Este interzis comportamentul necorespunzator si necivilizat fata de ceilalti concurenti si fata de juriu/organizatori.
Art.29 Orice sesizare, reclamatie sau contestatie se va face prin intermediul unui membru din juriu.
Art.30 Sfarsitul perioadei destinate pescuitului este precedat de al patrulea semnal sonor emis cu 5 minute inaintea finalului concursului.
Art.31 Al cincelea semnal sonor emis de catre juriu va reprezenta finalul concursului.
Art.32 Dupa semnalul de final al concursului concurentii vor astepta in stand pana cand juriul va veni pentru efectuarea cantaririi. Este interzisa scoaterea juvelnicului din apa si parasirea standului pana nu se efectueaza cantarirea.
Art.33 Dupa cantarire toti pestii aflati in stare vie vor fi eliberati.
Art.34 Concurentul va asista in prezenta juriului la cantarire si va semna fisa de arbitraj.
Art.35 Dupa cantarire, dupa semnarea fisei de arbitraj si dupa eliberarea pestilor in apa, nu se mai primesc contestatii cu privire la cantarire si greutatea capturilor.
Art.36 Alte contestatii care nu se refera la clasament pot fi adresate juriului in cel mult o ora de la finalul concursului.

*Festivitatea de premiere va avea loc in jurul orelor 14:00-14:30, iar dupa acordarea premilor catre castigatori, se va servi o masa calda pusa la dispozitie de catre organizatori.
Stimati membri, va asteptam cu drag.

« inapoi